Actieve zomervakantie

Fietsen + MTB
Zomers kun je in Chapelle van alles doen. Er kan volop gefietst worden ( in het dal en in de bergen). Mountain bikes kunnen worden gehuurd op meerdere plaatsen in het dorp. Je kunt oneindig klimmen en dalen (naar Zwitserland bijvoorbeeld) maar ook op je gemak in het dal blijven waar een soort vals plat wegennet ligt. Tevens bestaat er in de maanden Juli en Augustus om je fiets mee te nemen in de skilift. Zo kun je heerlijk afdalen (wat overigens moeilijker is dan je denkt) zonder moe te worden. Je betaald voor zo’n kaartje de prijs van een voetganger (ongeveer € 5) en de fiets is gratis.

Raften
Op ongeveer 20 km afstand net onder Le Biot kun je op twee plaatsen raften. Op deze plek komen de Dranse uit de valei van Abondance bij de Dranse uit de valei van Morzine samen om vervolgens naar het meer van Geneve te gaan. Over een afstand van ongeveer 15 kilometer kan hier onder begeleiding worden geraft. Afhankelijk van je wensen en ervaring zijn er meerde mogelijkheden waarbij de moeilijkheidsgraad verschillende is.

Bergbeklimmen en via Ferrata
De Alpen zouden de Alpen niet zijn als je er niet kon bergbeklimmen ( al dan niet onder begeleiding). Op verschillende plaatsen in de omgeving zijn er mogelijkheden. Het verdient de voorkeur om te klimmen onder begeleiding. Via Ferrata is een gezekerde vorm van klimmen, dit kun je vanuit Abondance goed doen.


Bobsleebaan
Aan het einde van het dal bij pres la joux (Chatel is een bobsleebaan. Hier kun je zomer en winter met een bobslee naar beneden. De baan is ongeveer 500 meter lang en is zeer spectaculair. Kinderen tot 8 jaar mogen alleen samen me een volwassene afdalen. Ook kun je hier afdalen in een zogenaamde Devalkart. Dit is een motorloos autootje waarmee je de berg af kunt rijden.

Wandelen
In de zomer zijn er eindeloze mogelijkheden om te wandelen. Er zijn zeer veel aangelegde routes. Wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV en in de kiosk. In de bergen kun je picknicken, er zijn bergmeren, mooie panorama’s etc.

Zwemmen
In Chatel is een openluchtzwembad dat m.n. geschikt is voor kinderen. Er is een speciaal kinderbad voor de allerkleinsten , een bad voor kinderen zonder diploma, een waterglijbaan en een 25 meterbad. Het bad ligt vlakbij de supermarkt Ecomarche op ongeveer 100 meter van de kerk.
De bergmeren zijn doorgaans, ook in de zomer, te koud om in te zwemmen. Het meer van Geneve is ongeveer 25 – 30 minuten rijden. Daar heb je vervolgens volop mogelijkheden om te zwemmen en andere watersport activiteiten. Er zijn aan het meer van Geneve diverse leuke plaatsen. Een luxe badplaats is Evian (25 minuten). Hier is ook een Casino. Vanuit Evian kun je met de veerboot naar de overkant van het meer. Een leuk en mooi klein badplaatsje is Exenevex (tussen Thonon en Geneve) op 45 minuten rijden.

Overig
Tevens heeft Chatel een eigen visvijver, tennisbanen, Jeude boulesbaan, golfafslag, boogschietbaan etc.