Actieve wintersport vakantie

Skiën en snowboarden

Chatel / Chapelle is een wintersportplaats bij uitstek. Vanaf medio december tot eind april kan er naar hartelust worden geskied. Voorwaarden is uiteraard dat er voldoende sneeuw is, maar u zult er verstelt van staan hoe fijn u in dit gebied nog kunt skiën na Pasen.

Chatel en haar pistes maken deel uit van het zeer uitgestrekte ski gebied van Portes Du Soleil. Er zijn een 4-tal Zwitserse dorpjes (o.a. Champery , Morgins en Champoussin) en een 4- tal Franse dorpjes ( o.a. Chatel, Morzine, Avoriaz en Les Gets) die samen dit gebied vormen.

Binnen dit gebied kun je onafgebroken skiën. In totaal liggen hier 650 km. ski pisten die met elkaar in verbinding staan. Doordat het gebied zo groot is zijn er pistes van allerlei soorten voor zowel beginners als zeer gevorderden. Hoewel de pistes liggen tussen de 1.200 en 2.400 mtr. is het gebied bijzonder sneeuwzeker door de bijzonder gunstige ligging t.o.v. het meer van Geneve en het Rohnedal.

In Chatel en Chapelle zijn kantoren Ecole de Ski de France. Dit zit naast de VVV. Hier kunt u alle informatie krijgen over ski lessen die op alle pisten worden verzorgd.

Meer informatie
Via de internet pagina's van Chatel en Portes du Soleil kunt u volop informatie krijgen open prijzen van skipassen, openstelling van pisten en liften, sneeuwcondities etc. Zie hiervoor Tips en links www.portesdusoleil.com,  www.ski.lachapelle74.com of download de Portes du Soleil app voor de iPhone

Piste kaartje


Klik op plaatje voor vergroting